Antonio, Dickie & Bemilena

Antonio & Dickie
Mijn eerste Spaanse Waterhond was Antonio. Nadat ik in 1998 ging studeren maakte ik kennis met het ras.
  

Het was eind 1998, begin 1999 toen ik de twee pups Dickie en Antonio leerde kennen.

Dickie als puppy van acht weken oud en Antonio (zijn broertje) leerde ik een paar weken later kennen bij zijn fokker.
Er was toen meteen al een klik, ik wist dat Antonio bij mij hoorde, en Antonio had volgens mij hetzelfde gevoel.
Antonio en Dickie konden met z’n tweeën de boel flink op stelten zetten.

  

Samen met Antonio ben ik cursussen gaan lopen, en we gingen regelmatig naar hondenshows, waar hij altijd hoge ogen gooide.
We hebben veel afgereisd, waar ik altijd veel respect voor had, want Antonio had het niet zo met auto rijden. De eerste keer kotste hij alles onder. Hij is er overheen gegroeid, en ging altijd trouw mee de auto in, maar echt enthousiast is hij nooit geworden als hij de auto in moest.Gelukkig als je leuke dingen ging doen, zoals zwemmen, of wandelen op het strand, ging hij toch altijd met plezier mee.

Antonio en Dickie vonden het fantastisch om lekker actief bezig te zijn. Hindernisbaan, zwemmen of lekker wandelen, ze waren er altijd wel voor in, zoals ook wel blijkt uit de foto’s hieronder.

Na een mooie periode in Friesland waar ik jarenlang met veel plezier met meerdere Spaanse Waterhonden, waaronder dus Antonio en Dickie, heb mogen wonen, en meerdere nestjes met deze mooie honden heb gefokt, ben ik uiteindelijk na mijn studie met Antonio en Dickie alleen verder gegaan.
De overige honden bleven bij mijn vrienden daar achter.

Helaas werd Antonio in oktober 2007 erg ziek. Een ernstige darminfectie is hem uiteindelijk fataal geworden in november 2007. Veel te vroeg. Acht en een half jaar is toch echt te vroeg voor een hondenras wat 14 of 15 jaar oud kan worden.

Dickie & Bemilena
Nadat Antonio was overleden, heb ik Dickie een tijdje alleen gehad, en uiteindelijk had ik het geluk dat Bemilena bij me kon komen. Bemilena is in 1999 als puppy uit Spanje gekomen en ik had haar dus al jaren verzorgd.
Dickie is uiteindelijk tot april 2011 altijd bij me gebleven. Helaas is hij toen ook overleden.

Bemilena en Dito
Na Dickies overlijden heb ik in Spanje als puppy Dito opgehaald.Dito en Bemilena zijn 2,5 jaar bij me geweest.
Bemilena werd in november 2013 opeens ziek en is kort daarna overleden.

Dickie en Antonio zijn geboren op 27 november 1998 bij de familie Kaaijk in Nieuwe Pekela.

In het krantenbericht hieronder is de geboorte van het tweede nestje Spaanse Waterhonden in Nederland , met onder andere Antonio en Dickie, aangekondigd.

Zes puppies voor Rastahonden, dagblad van het noorden, 1998

Het is haast niet te zien wat nu de voorkant is, zulk lang ‘rastahaar’ hebben hondenmoeder Nela en hondenvader Cole. Hun zes puppies werden vorige week geboren. Mevrouw Kaaijk uit Boven Pekela is de trotse bezitter van deze bijzonder ‘gekapte’ familie. Hun coupe vertoont grote gelijkenis met het rastahaar van Ruud Gullit. De piepjonge hondjes behoren tot het ras ‘Perro de Agua Español’ oftewel Spaanse Waterhond. Volgens fokster Kaaijk is het ras in Nederland zeer zeldzaam, in tegenstelling tot in Spanje waar ze behoorlijk veel voorkomen. De honden zijn volgens haar intelligent en erg leergierig. In Spanje zijn de waterhonden zeer gevreesd door drugssmokkelaars want bij de Spaanse politie hebben ze een uitstekende reputatie als hasjhond opgebouwd.

© Bert Wieringa, 1998

 

  

 

  

  

De vader en moeder van Antonio en Dickie zijn Colirrojo del Marismeño en Cabrera de Ubrique. Het was het tweede nestje dat in Nederland is gefokt met de Spaanse Waterhonden, bestaande uit vijf reutjes en een teefje, waaronder dus Dickie en Antonio. Zij  op 27 november 1998 geboren bij de familie Kaaijk.

 

  

  

  

Bemilena is geboren op 24 december 1999 bij José Garcia van kennel JMacelia in Spanje.Haar vader is Torito de Ubrique en haar moeder is Besi. Bemilena heeft enkele prachtige pups gekregen, die zijn uitgegroeid tot mooie Spaanse Waterhonden.
Er zijn dochters en zonen van Bemilena in Finland, Zweden, Duitsland en natuurlijk in Nederland. Enkele zijn zelfs nationale kampioenen geworden in hun land.
Mercedes en Dineke zijn twee prachtige dochters.

Bemilena is na bijna 14 jaar na een rustige oude dag ingeslapen. Een fantastisch lief teefje. Altijd vrolijk en speels, met haar welbekende tennisballetjes. Ze kon er uren zichzelf mee vermaken.
Ze had helaas het karaktertrekje om altijd wat angstig te zijn tegen vreemde mensen. Maar als je haar eenmaal goed had leren kennen – en zij jou- dan was ze de liefste hond die je maar kon wensen.

Bemilena de JMacelia, geboren op kerstdag, 24 december 1999, overleden op 24 november 2013.

Zwemmen

Dickie en Antonio waren echte alleskunners, die het altijd leuk vonden om voor hun baas aan het werk te gaan.

Het maakte niet uit of het in het water is of op het land.

Hieronder heb ik een aantal foto’s geplaatst van Dickie en Antonio terwijl ze aan het werk gingen.

Deze serie foto’s is van Antonio die een bal uit het Van Harinxmakanaal haalt.

Varen

Ook in de kano hadden Antonio en Dickie het goed naar hun zin. Mooie tochten en af en toe een duik in het koele water.

Hindernisparcours 1
In de zomer van 2000 hadden we al eerder een soort hindernisparcours gebouwd voor de reünie van ons eerste nestje bij kennel Fehaér Masco.
Dickie en Antonio lieten toen ook al zien hoe het moest.

    

In 2005 hadden we een andere hindernisbaan gebouwd.

 Dickie en Antonio gingen er hier ook met veel plezier overheen.