Antonio, Dickie & Bemilena

Mijn eerste Spaanse Waterhond was Antonio. Samen met zijn broertje Dickie waren zij mijn kennismaking met het ras.
Bemilena is in 1999 als puppy uit Spanje gekomen.

  

Het was eind 1998, begin 1999 toen ik die twee pups leerde kennen. Dickie als puppie van acht weken oud.
Antonio, zijn broertje, leerde ik een paar weken later kennen bij zijn fokker. Er was toen meteen al een klik, ik wist dat Antonio bij mij hoorde, en Antonio had volgens mij hetzelfde idee.

 

Antonio en Dickie konden met z’n tweeën de boel flink op stelten zetten. Samen met Antonio ben ik cursussen gaan lopen, en we gingen regelmatig naar hondenshows, waar hij altijd hoge ogen gooide.
We hebben veel afgereids, waar ik altijd veel respect voor had, want Antonio had het niet zo met auto rijden. De eerste keer kostste hij alles onder. Hij is er overheeb gegroeid, en ging altijd gewillig de auto in, maar echt enthousiast is hij nooit geworden als hij de auto in moest. Gelukkig als je leuke dingen ging doen, zoals zwemmen, of wandelen op het strand, ging hij toch altijd met plezier mee. Antonio en Dickie vonden het fantastisch om lekker actief bezig te zijn. Hindernisbaan, zwemmen of lekker wandelen, ze waren er altijd wel voor in, zoals ook wel blijkt uit de foto’s hieronder. Helaas werd Antonio in oktober 2007 erg ziek. Een ernstige darminfectie is hem uiteindelijk fataal geworden in november 2007. Veel te vroeg. Acht en een half jaar is toch echt te vroeg voor een ras wat 14 of 15 jaar kan worden. Nadat Antonio was overleden, is Bemilena bij me gekomen. Samen met Dickie, die goed met elkaar konden opschieten. Bemilena kende ik al vanaf puppy toen we haar uit Spanje hebben geïmporteerd.
Gelukkig is Dickie tot april 2011 altijd bij me gebleven. Helaas is hij toen ook overleden. Na dickies overlijden heb ik in spanje Dito op gehaald. Dito en Bemilena zijn 2,5 jaar bij me geweest. Bemilena werd in november 2013 opeens ziek en is kort daarna overleden.

Ondanks het overlijden van Antonio, Dickie en Bemilena, staan hun foto’s nog altijd op mijn site. Het zijn mooie foto’s terwijl ze aan het spelen waren, aan het zwemmen, mee met varen of hun behendigheid lieten zien op het hindernisparcours.
Bovendien was Antonio m’n eerste hond, en ik mis hem, Dickie en Bemilena natuurlijk erg.

Dickie en Toni zijn geboren op 27 november 1998 bij de familie Kaayk in Nieuwe Pekela.

In het krantenbericht hieronder is de geboorte van het tweede nestje Spaanse Waterhonden in Nederland , met onder andere Antonio en Dickie, aangekondigd.

Zes puppies voor Rastahonden, dagblad van het noorden, 1998

Het is haast niet te zien wat nu de voorkant is, zulk lang ‘rastahaar’ hebben hondenmoeder Nela en hondenvader Cole. Hun zes puppies werden vorige week geboren. Mevrouw Kaaijk uit Boven Pekela is de trotse bezitter van deze bijzonder ‘gekapte’ familie. Hun coupe vertoont grote gelijkenis met het rastahaar van Ruud Gullit. De piepjonge hondjes behoren tot het ras ‘Perro de Agua Español’ oftewel Spaanse Waterhond. Volgens fokster Kaaijk is het ras in Nederland zeer zeldzaam, in tegenstelling tot in Spanje waar ze behoorlijk veel voorkomen. De honden zijn volgens haar intelligent en erg leergierig. In Spanje zijn de waterhonden zeer gevreesd door drugssmokkelaars want bij de Spaanse politie hebben ze een uitstekende reputatie als hasjhond opgebouwd.

© Bert Wieringa, 1998

Foto’s van Antonio

Foto’s van Dickie

Dickie en Antonio waren echte alleskunners, die het altijd leuk vonden om voor hun baas aan het werk te gaan.

Het maakte niet uit of het in het water is of op het land.

Hieronder heb ik een aantal foto’s geplaatst van Dickie en Antonio terwijl ze aan het werk gingen.

Zwemmen

De eerste serie is van Antonio die een bal uit het Van Harinxmakanaal haalt.

Varen

Ook in de kano hadden Antonio en Dickie het goed naar hun zin. Mooie tochten en af en toe een duik in het koele water.

Hindernisparcours 1

In 2005 hadden we een hindernisbaan gebouwd.

 Dickie en Antonio gingen er met veel plezier overheen.

       

Hindernisparcours 2

 In de zomer van 2000 hadden we al een soort hindernisparcours gebouwd bij kennel Fehaér Masco.
Dickie en Antonio lieten toen ook al zien hoe het moest.

        

Bemilena de JMacelia

Bemilena is geboren op 24 december 1999 bij José Garcia van kennel JMacelia in Spanje.

  

 

Haar vader is Torito de Ubrique en haar moeder is Besi. Bemilena heefy enkele prachtige pups gekregen, die zijn uitgegroeid tot mooie Spaanse Waterhonden.
Er zijn dochters en zonen van Bemilena in Finland, Zweden, Duitsland en natuurlijk in Nederland. Enkele zijn zelfs nationale kampioenen geworden in hun land.
Mercedes en Dineke zijn twee prachtige dochters.

Bemilena is na bijna 14 jaar na een rustige oude dag ingeslapen. Een fantastisch lief teefje. Altijd vrolijk en speels, met haar welbekende tennisballetjes. Ze kon er uren zichzelf mee vermaken.
Ze had helaas het karaktertrekje om altijd wat angstig te zijn tegen vreemde mensen. maar als je haar eenmaal goed had leren kennen, en zij jou, dan was ze de liefste hond die je maar kan wensen.

Bemilena de JMacelia, geboren op kerstdag, 24 december 1999, overleden op 24 november 2013.

Top